Cum amenajam o baie mica pentru maximum de confort si stil




Rar vom gasi intr-un apartament sau intr-o casa o “baie prea mare” si, din aceasta cauza, dificil de amenajat. In schimb, baile minuscule sunt o provocare mult mai des intalnita, mai ales la bloc, dar si in casele construite in primul rand pe principiul economiei de spatiu si costuri, cum sunt acele case construite din containere, de exemplu. Pentru astfel de spatii, va prezentam o serie de modele si recomandari privind amenajarea unei bai mici.

Cabina de dus

Mai des intalnita intr-o baie mica decat cada, cabina de dus trebuie aleasa si amplasata cat mai bine, pentru ca oricum ea va ocupa cel mai mult spatiu. Designerii sugereaza alegerea unor modele de cabine de dus cu usi cat mai transparente si postament cat mai putin vizibil, pentru ca suprafata baii sa para neintrerupta. Un suport pentru prosop pe usa cabinei se va dovedi cat se poate de util.

Mobilier

In ceea ce priveste celalte piese de mobilier, este bine sa le alegeti cat mai mici, dar si rotunjite, pentru a crea o impresie de aerisire, dar si a avea efectiv mai mult spatiu.

Spatii de depozitare

Creati spatii de depozitare functionale, dar si cat mai atractive, facandu-le sa para parte din design. Cele mai potrivite intr-o baie mica sunt spatiile de depozitare pe inaltime si cele cat mai deschise.

O simpla scara metalica poate servi drept suport pentru prosoape, alaturi de alte spatii de depozitare deschise.

O etajera in plus este intotdeauna binevenita, daca gasiti loc pentru ea, fara a aglomera spatiul.

Oglinzi

Puneti cat mai multe oglinzi, pe pereti sau usile de la dulapioare, acestea largesc spatiul, in loc sa il limiteze.

Culorile

Albul care exprima curatenie, dar si alte tonuri neutre, luminoase vor fi foarte eficiente intr-o baie mica. Adaugati pete de culoare cu ajutorul prosoapelor si halatelor, ramei oglinzii sau al unor recipiente elegante pentru cosmetice.

Surse: housebeautiful.com, freshome.com, hgtv.com; casepractice.ro


Stiri