CONTINUA APETITUL POPULATIEI PENTRU CREDITELE IN LEI
Creditele acordate în lei populației au fost la finele lunii iulie de peste 74,47 miliarde lei, mai mari cu 2,4% față de nivelul din iunie 2017 și cu peste 21,6% față de perioada similară a anului trecut.

Este evident că populația (și băncile) preferă împrumuturile în lei în detrimentul celor în valută. Astfel, creditele în valută acordate populației se ridicau la finele lunii iulie, în echivalent lei, la peste 43,28 miliarde lei.

Nivelul este în scădere cu -1,3% față de iunie 2017 și cu -12,1% față de iulie 2016. Băncile par să prefere să împrumute mai degrabă populația decât firmele. La finele lunii iulie, creditele în lei acordate persoanelor juridice se ridicau la peste 63,83 miliarde lei. Ritmul lor de creștere a fost mai mic decât al creditelor populației. Astfel, creditele în lei acordate persoanelor juridice au crescut cu 0,1% față de iunie 2017 și cu 9,5% față de perioada similară a anului trecut. Nici firmele nu preferă creditele în valută. Nivelul creditelor de acest tip a fost, în echivalent lei, de peste 46,36 miliarde lei la finele lunii iulie, la același nivel ca în luna precedentă și în scădere cu -2,1% în ultimele 12 luni.
 

Citeste articolul intreg pe  https://www.arenaconstruct.ro/continua-apetitul-populatiei-pentru-creditele-in-lei/ .

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri